Επιστροφή στο ΟΑΚΑ και στις νίκες για τον Παναθηναϊκό

Την τρίτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, με σκορ 80-72, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας, στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μετά την τιμωρία που τον... εξόρισε σε Κύπρο και Κρήτη.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν πολύ κακό ξεκίνημα και βρέθηκαν να χάνουν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με διαφορά 13 πόντων, με τον Σεϊμπούτις να κάνει κάθε τόσο άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και τους Λιθουανούς να είναι εύστοχοι από τα 6,75.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε όμως πολύ δυνατά στην τρίτη περίοδο, καταφέρνοντας να “γυρίσει” το παιχνίδι και με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 να μπαίνει στην τρίτη περίοδο με το σκορ στο 50-46 υπέρ του.

Στην τέταρτη περίοδο οι “πράσινοι” διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα, έστω και με διαφορά που δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους, στηριζόμενοι κατά κύριο λόγο στις εμπνεύσεις του εκπληκτικού Γκιστ, που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ με τα θεαματικά του καρφώματα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μασιούλις.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 3-3, αφήνοντας τη Λιέτουβος με μία μόλις νίκη σε έξι αγώνες και θέτοντάς την ουσιαστικά εκτός κάδρου για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague.