Ζωγράφος το νέο επαγγελμα του Τζορτζ Μπους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το έχει ρίξει στη ζωγραφική και δεν του λείπουν καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας, διαβεβαίωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Tonight Show του Τζέι Λένο, στο κανάλι NBC.

Μάλιστα, ο καλλιτέχνης πρώην πρόεδρος παρουσίασε τα πορτρέτα του σκύλου και της γάτας του και πρόσφερε στον παρουσιαστή ως δώρο ένα πορτρέτο του, που φιλοτέχνησε όταν τον κάλεσε στην εκπομπή.

Ο 43ος πρόεδρος, που πλέον είναι 67 ετών, εξήγησε ότι είναι "ζωγράφος". Μάλιστα, ο δάσκαλος της ζωγραφικής του είπε την πρώτη φορά που συναντήθηκαν: "Σ' αυτό το κορμί κρύβεται ένας Ρέμπραντ και δουλειά σας είναι να τον βρείτε".

Όταν ρωτήθηκε αν νοσταλγεί την εποχή που ήταν πρόεδρος (2001-9), απάντησε: "Οκτώ χρόνια είναι πολλά. Δεν μου λείπουν οι προβολείς της δημοσιότητας".

Ωστόσο, δεν ανησυχεί καθόλου για το πως θα κρίνει η ιστορία την προσφορά του στην πατρίδα. "Οι ιστορικοί ασχολούνται ακόμη με τον πρώτο πρόεδρο, τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και επομένως ο 43ος μπορεί να περιμένει" είπε αστειευόμενος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ .

Μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του, ο Τζορτζ Μπους αποσύρθηκε στο Τέξας και εμφανίζεται ελάχιστα στα μέσα ενημέρωσης. Εξίσου σπάνιες είναι και οι παρεμβάσεις του σε πολιτικό επίπεδο.