Τρένο ξεκλήρισε ολόκληρο κοπάδι ελέφαντες

7 ελέφαντες παρέσυρε και σκότωσε ένα επιβατικό τρένο στη δυτική Βεγγάλη, στο χειρότερο σχετικό ατύχημα στα πρόσφατα χρονικά. Ανάμεσά τους, 2 νεογέννητα ελεφαντάκια. Άλλοι 10 ελέφαντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ενδέχεται ο τελικός αριθμός των νεκρών ζώων να αυξηθεί. Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα διασχίζοντας το δάσος Chapramari, όταν χτύπησε την ομάδα των ελεφάντων που διέσχιζε τις ράγες. Αρχικά το κοπάδι σκόρπισε, όμως μετά το ατύχημα τα ζώα που γλίτωσαν επανήλθαν στον τόπο του ατυχήματος, για να τα απομακρύνουν τελικά οι δασοφύλακες και οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων.

Ο υπουργός Δασών δήλωσε πως επανειλημμένα το υπουργείο έχει ζητήσει από τις σιδηροδρομικές εταιρείες να μειώνουν την ταχύτητα διέλευσής τους στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αυτή αποτελεί μονοπάτι ελεφάντων. Ωστόσο, απ’ ότι φάνηκε, οι εισηγήσεις του δεν έχουν εισακουσθεί.

Το φαινόμενο δεν είναι όμως καινούριο. Δεκάδες ελέφαντες έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια κατά τις διελεύσεις συρμών από τα εθνικά πάρκα και τα δάση της Ινδίας. Το Δεκέμβριο, είχαν βρει πάλι το θάνατο άλλοι πέντε ελέφαντες. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως πολλά από τα περιστατικά αυτά είναι επαναλαμβανόμενα, αλλά και το ότι το σύμβολο των Ινδικών Σιδηροδρόμων είναι ένα μικρό ελεφαντάκι. Ο πληθυσμός των ελεφάντων στη μακρινή χώρα, υπολογίζεται στις 26.000