Μαγειρέψτε μπρόκολο και σολομό στην… καφετιέρα

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.

Ή αλλιώς... αν σου έχει χαλάσει η κουζίνα, δεν μπορεί να μείνεις νηστικός, θα μαγειρέψεις σολομό με μπρόκολο και κουνουπίδι στην καφετιέρα!

Σεφ από το Chowhound μας δείχνουν πώς να μαγειρέψουμε νόστιμα και υγιεινά γεύματα στον ατμό μέσα στην καφετιέρα του γαλλικού καφέ. Μάλιστα, στο μπλογκ Kaffekokarkokboken το προχωρούν περαιτέρω δίνοντας συνταγές για πιο... εξελιγμένα πιάτα όπως: σούπα κολοκύθας, γλυκά του κουταλιού ακόμη και βουτήματα κανέλας. Όλα μαγειρεμένα στην καφετιέρα σας!

Βάλτε τα λαχανικά στην υποδοχή του φίλτρου και το φιλέτο του σολομού στην κανάτα της καφετιέρας και βάλτη τη να λειτουργήσει. Το καυτό νερό θα σας εξασφαλίσει τέλεια λαχανικά ατμού κι ένα καλομαγειρεμένο φιλέτο. Επίσης, η θερμαινόμενη βάση της καφετιέρας (που ακουμπά η κανάτα για να διατηρείται ο καφές ζεστός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως grill για να ψήσετε ό,τι θέλετε.

Άλλη μια ιδέα είναι και τα λαχανικά... πλυντηρίου πιάτων: κλείστε καλά τα λαχανικά σε ένα βάζο και βάλτε το στο πλυντήριο των πιάτων, σε υψηλή θερμοκρασία.