Οι 50 Αποχρώσεις Του Γκρι μεταδίδονται και… κολλάνε!

Ταμεία έσπασε το βιβλίο 50 Αποχρώσεις Του Γκρι και η πιο γνωστή νουβέλα για το σαδομαζοχισμό εξακολουθεί να διαδίδεται, να μεταδίδεται και να... κολλάει!

Ναι να κολλάει! Γιατί πάνω στα αντίτυπα του βιβλίου που βρίσκονται σε δανειστικές βιβλιοθήκες εντοπίστηκαν όχι μόνον ίχνη κοκαΐνης αλλά και ο ιός του έρπητα (του γνωστού σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος).

Και όχι μόνον οι 50 Αποχρώσεις. Ακόμη μια ερωτική νουβέλα, το Tango του Pieter Aspe, επίσης βρέθηκε να φέρει ίχνη του ιού του έρπη.

Αυτό διαπίστωσαν δυο Βέλγοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Catholic University of Leuven του Βελγίου. Οι μελετητές εξέτασαν τα 10 πιο συχνά δανειζόμενα βιβλία. Και τα 10 βρέθηκαν να φέρουν ίχνη κοκαΐνης!

Ωστόσο οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί: τα ίχνη τόσο της κοκαΐνης όσο και του έρπητα είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να επηρεάσουν τους αναγνώστες.

Και παλαιότερη έρευνα είχε του Brigram Young University είχε δείξει ότι τα βιβλία εκείνα που είναι πιο διάσημα στις δανειστικές βιβλιοθήκες έχουν έως και 40% περισσότερα μικρόβια.

Μήπως εκείνο το μπεστ σέλερ να το ξανασκεφτείτε;