Yoga…προσώπου;

Η yoga είναι από τις μεθόδους που βοηθάει στην επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σώμα αλλά και για το πρόσωπο. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι ασκήσεις αυτές, μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμα και τις αντιγηραντικές κρέμες. Πειραματιστείτε με μερικές από αυτές!

Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας όπως και άλλα προβλήματα του προσώπου, οφείλονται εν μέρει σε κακή περιποίηση του δέρματος. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσουμε τους παράγοντες που πρέπει να μειώσουμε ώστε να προλάβουμε τις αρνητικές επιπτώσεις και ένας από αυτούς είναι οι μορφασμοί που κάνουμε με τους μυς του προσώπου δημιουργώντας ρυτίδες.

Μέτωπο: για να αποφύγουμε τις ρυτίδες και να το κάνουμε να φαίνεται πιο λείο πρέπει να αποβάλλουμε την ένταση από αυτό το σημείο το οποίο τείνουμε να κινούμε αρκετά με τις εκφράσεις των ματιών μας. Τοποθετείστε τις άκρες των δαχτύλων πάνω από τα φρύδια σε οριζόντια γραμμή, κρατήστε τα μάτια κλειστά και "γλιστρήστε" τα δάχτυλα σας προς τα έξω με φορά τη γραμμή των μαλλιών και μετά προς τα πίσω στην αρχική θέση. Με αυτό τον τρόπο θα χαλαρώσετε τους μυς του μετώπου, κάτι που θα βοηθήσει και στην αποφυγή πονοκεφάλων.

Άνω βλέφαρα: είναι εξαιρετικά ευαίσθητα για αυτό και η φροντίδα τους θέλει προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί πρήξιμο ή καθοδικό βλέμμα. Τοποθετήστε το δείκτη σας ακριβώς κάτω από τη λακκούβα που σχηματίζεται στο μάτι, κάτω από τα φρύδια. Το δάχτυλο σας πρέπει να μοιάζει σαν καμπύλη. Από αυτή τη θέση σηκώστε με τα δάχτυλα τα φρύδια και το δέρμα στην περιοχή αυτή, ενώ παράλληλα κλείνετε τα μάτια. Πρέπει να νιώθετε τα βλέφαρα σας να τεντώνουν. Επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές.

Στόμα: όσο μεγαλώνουμε και ανάλογα φυσικά την έκφραση που συνήθως έχουμε στο πρόσωπό μας, οι γωνίες του στόματος τείνουν να κοιτάνε προς τα κάτω. Η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ρυτίδες που μπορούν να σχηματιστούν σε σχετικά νεαρή ηλικία. Για να τις καθυστερήσετε, δοκιμάστε την άσκηση: πιέστε τα χείλη μεταξύ τους με τρόπο που οι άκρες τους να είναι τεντωμένες και σφιχτές, μετά χαμογελάστε έντονα κρατώντας τα χείλη κλειστά. Κρατήστε το χαμόγελο για 10 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στη φυσιολογική έκφραση.

Πηγούνι: το συχνότερο πρόβλημα σε αυτή την περιοχή είναι ο σχηματισμός διπλοσάγονου. Η πιο αποτελεσματική, δοκιμασμένη λύση είναι να κρατήσετε το λαιμό σταθερό, το κεφάλι στην ευθεία με τη σπονδυλική στήλη και να μην το γέρνετε προς τα κάτω. Από αυτή τη θέση, γείρετε το κεφάλι προς τα πίσω, τεντώνοντας παράλληλα το σαγόνι και προσποιηθείτε ότι "φιλάτε" το ταβάνι. Κρατήστε αυτή τη θέση για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα.

Με αυτές τις κινήσεις, επαναπροσδιορίζουμε την καλή στάση και τις εκφράσεις που παίρνουμε καθημερινά, επανεκπαιδεύοντας τους μύες του προσώπου.

Δείτε επίσης: 

Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για να δείχνετε καλύτερα, χωρίς να ξοδέψετε τίποτα!

Σχετίζονται τα συναισθήματα με την ομορφιά μας;