Μάγοι και αποκρυφιστές διεκδικούν το copyright της Χρυσής Αυγής

Στο στόχαστρο μιας κρυφής αγγλικής εταιρεία, που συμπεριλαμβάνει μάγους και αποκρυφιστές, έχει μπει το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, αποκαλύπτει σήμερα η βελγική εφημερίδα "La Libre Belgique". 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι  "το τάγμα Χρυσή Αυγή- ή Hermetic Order of the Golden Dawn- το οποίο δημιουργήθηκε το 1888 και στη συνέχεια διαλύθηκε σε πολλές μικρές ομάδες" επιτίθεται στην ελληνική Χρυσή Αυγή "διότι τους έκλεψε το όνομα"!

Μάλιστα, οι τελετές της συγκεκριμένης μυστικιστικής οργάνωσης είχαν προκαλέσει ιστορικά την περιέργεια γνωστών συγγραφέων όπως ο Bram Stoker (Dracula) και ποιητών όπως o William Butler Yeats.

Όπως κάθε κρυφή οργάνωση, συνεχίζει η εφημερίδα, το Τάγμα δεν κατοχύρωσε το όνομά του και έτσι δεν έχει καμιά νομική δυνατότητα να εξαναγκάσει το ελληνικό πολιτικό κόμμα να αλλάξει το όνομά του.

Συνεχίζοντας, η "La Libre Belgique" επισημαίνει ότι "στον βαθμο που η μαγεία δεν μπορεί να αναγκάσει το ελληνικό κόμμα να μετονομαστεί, οι μάγοι στρέφονται στο διαδίκτυο" στο οποίο, "οι χιτλερικοί χαιρετισμοί αντικατέστησαν τις καβαλιστικές τελετές στο google images, και μέσω ανοιχτών επιστολών διεκδικούν την αποκλειστικότητα του ονόματος".