Συναγερμός στο Παρίσι από διαδοχικές επιθέσεις ενόπλου

Ένοπλος άνοιξε σήμερα  πυρ στα γραφεία της αριστερής, καθημερινής εφημερίδας Liberation στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την αστυνομία και την εφημερίδα, από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα ένας 27χρονος βοηθός φωτογράφου.

"Μπήκε μέσα, πυροβόλησε δύο φορές χωρίς να πει τίποτα και έφυγε", δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο  BFMTV.

Περίπου δύο αργότερα, άγνωστος άνοιξε πυρ στο δυτικό Παρίσι, έξω από την τράπεζα Societe Generale , στο La Defense. Σύμφωνα με την διοίκηση και την αστυνομία, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Μία υπόθεση ομηρίας είναι τώρα σε εξέλιξη στην Champs Elysees, λένε τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ένας ένοπλος σταμάτησε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Λα Ντεφάνς και υποχρέωσε τον οδηγό να τον μεταφέρει ως τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κέντρο του Παρισιού, όπως είπε ο οδηγός στην αστυνομία. Δεν είναι σαφές αν το επεισόδιο συνδέεται με τα δύο επεισόδια των πυροβολισμών.

Αστυνομική πηγή είπε πως η περιγραφή του ενόπλου ήταν παρόμοια, όπως και τα φυσίγγια που βρέθηκαν στους τόπους των δύο επιθέσεων.

Ο δράστης - που σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα είναι το ίδιο άτομο και στις δύο επιθέσεις- παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άγνωστος άνδρας είναι γύρω στα 40, φορά καπέλο και είναι οπλισμένος με καραμπίνα.

Το πρωί της Παρασκευής, ένας ένοπλος είχε εισβάλει στο χώρο υποδοχής του BFMTV στο Παρίσι και είχε απειλήσει δημοσιογράφους πριν διαφύγει. Ωστόσο, στο στάδιο αυτό δεν είναι γνωστό αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο επεισόδια.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, τα μμε "Λε Παριζιάν", "Λε Μοντ", "Λεζ Εκό", "Λε Φιγκαρό" και "Ερόπ 1" γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία τους. Αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις μπροστά από μερικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα "Λεζ Εκό", ο ραδιοσταθμός "Ερόπ 1" και το Γαλλικό Πρακτορείο.