Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα από το πρωί στον ναό της Του Θεού Σοφίας,στο Στρόβολο, η σορός του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, σε  κλινική της Λευκωσίας.

Το φέρετρο του ιστορικού ηγέτη είναι καλυμμένο με τη σημαία της Κύπρου και της Ελλάδας και πλήθος Κυπρίων συρρέει από το πρωί για να αποτίσει φόρο τιμής. "Ήταν τίμιος, πέθανε φτωχός, ήταν καλοσυνάτος, βοηθούσε τους πάντες, ήταν μεγάλος, ακέραιος, αξιοπρεπής" , είναι μερικά από τα σχόλια του κόσμου που περιμένει στην ουρά.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο παρευρέθησαν στο τρισάγιο που τέλεσε ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος παρουσιά πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων.

 Η κηδεία του Γλ. Κληρίδη θα τελεσθεί αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, οπότε και έχει κηρυχθεί τηρηθεί δημόσια αργία. Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία και την πρεσβεία της Ελλάδος κυματίζουν μεσίστιες.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Της εξοδίου Ακολουθίας θα πρωτοστατήσει  ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στη λατρεμένη του σύζυγο Λίλα-Ειρήνη, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Φωτογραφίες από το philenews.com