Τζάκρη: Δεν βλέπω κόμμα που να είναι κοντά μου

"Αν ήθελα να πάω στο ΣΥΡΙΖΑ θα είχα πάει από το 2012 και θα είχα εκλεγεί πιο εύκολα". Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή της η Θεοδώρα Τζάκρη για να συνεχίσει λέγοντας ότι "η ίδια η κοινωνία έχει αναγνωρίσει την πολιτική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά που κατά τη δική μου γνώμη είναι αθεράπευτη. Είμαι συνεπής σε αυτά που λέω. Πίστευα ότι η Ελλάδα με το έλλειμμα του 2008 μόνο το δρόμο της λιτότητας θα μπορούσε να ακολουθήσει".

Η ανεξάρτητη βουλευτής άφησε αιχμές για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τη μεγάλη ευθύνη για την πορεία των κομμάτων την φέρουν οι αρχηγοί. Ξέρω ότι υπάρχει ένας αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί αναρωτιούνται για την ιδεολογική μεταστροφή μέσα στο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη παράταξη, αλλά η προοδευτική αριστερά που δεν εκφράζεται αυτή τη στιγμή ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει πρόβλημα θεσμών και δημοκρατίας, πρέπει να γίνει ανακατάληψη των θεσμών της δημοκρατίας", ανέφερε μεταξύ άλλων.

"Η κυβερνητική πολιτική υπαγορεύεται απο την τρόικα. Η χώρα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Η Ελλάδα δεν έχει να απειληθεί απο κανέναν. Παράγει αυτά που πρέπει για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πολιτικό σχηματισμό που να είναι κοντά μου. Ο κύριος Τσίπρας έκανε μία πολιτική πρόσκληση για μία πολιτική αλλαγή, αλλαγή κατεύθυνσης στον τόπο και όχι ένα προσωπικό προσκλητήριο σ' εμένα όπως λέτε εσείς. Εγώ δεν παρεξηγώ την κίνησή του που θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη", τόνισε η κυρία Τζάκρη.