Παλιός αντάρτης, νέα γραφή, πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

"Παλιός" στο αντάρτικο πόλεων, αλλά "νέος" συγγραφέας της προκήρυξης είναι ο εκτελεστής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η οποία μελετάει την προκήρυξη.

Η Αντιτρομοκρατική καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα από το γεγονός πως παρά τη νεοεμφανιζόμενη επωνυμία, στο κείμενο της προκήρυξης δεν αυτοπροσδιορίζεται ως οργάνωση.

Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς βλέπουν πως τα μέλη της οργάνωσης δίνουν μεγάλη σημασία στους συμβολισμούς. Επέλεξαν να αφήσουν την προκήρυξη παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου σ΄ενα ιστορικό χώρο και επισημαίνουν πως σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα πρόσωπο για το οποίο ο συγγραφέας έχει κάνει αναφορά...

Οι αξιωματικοί της, εκτιμούν επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης προέρχονται από διαφορετικές ομάδες. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι προέρχονται από την ίδια πηγή τρομοκρατών, η οποία, διαρκώς αναμορφώνεται και αναγγενάται.

Τι εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής:

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν δίνονται στοιχεία για τον τρόπο εκδήλωσης της επίθεσης, ενώ δεν υπάρχουν μηδενιστικές αναφορές ή υβριστικές αναφορές όπως άλλες προκηρύξεις στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα σε προκηρύξεις της Σέχτας.

Η ροή του κειμένου, από την αρχή έως το τέλος, είναι ένα δριμύ κατηγορώ για την Χρυσή Αυγή και όσους ασπάζονται τις ιδέες της, παρόλ' αυτά όμως πίσω από τα γραφόμενα κρύβεται ένας συντάκτης με ψύχραιμη αντιμετώπιση των γεγονότων.

Οι απειλές εναντίον προσώπων και φορέων γίνονται με ονοματεπώνυμο, ενώ πραγματοποιείται λεπτομερής καταγραφή και αναφορά όλων των περιστατικών ρατσιστικής βίας που αποδίδονται σε δράσεις της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο είναι αρκετά απλουστευμένο, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί κλισέ 'ταξικές' εκφράσεις, οι οποίες δίνουν συνήθως ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Το όνομα που χρησιμοποιείται, στόχο έχει να αναδείξει μία συνεργασία - σύμπλεγμα οργανώσεων και προσώπων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει και στην πραγματικότητα.