Νέα ροζ σκάνδαλα με σωματοφύλακες του Ομπάμα

Πριν από ένα χρόνο, στις ΗΠΑ είχε ξεσπάσει σκάνδαλο όταν είχε αποκαλυφθεί ότι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν διασκεδάσει στο ξενοδοχείο τους με πόρνες, ενώ βρισκόταν σε αποστολή στην Καρθαγένη της Κολομβίας.

Φαίνεται όμως ότι οι συγκεκριμένοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι δεν είναι οι μόνοι που συνδυάζουν δουλειά και...ροζ διασκέδαση, καταπατώντας τους κανόνες  που ακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύονται οι σεξουαλικές επαφές πρακτόρων με πόρνες και πολίτες ξένων χωρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και συχνά οι ανώτεροί τους, έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα και άλλες "ανάρμοστες συμπεριφορές" σε 17 χώρες τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ο επικεφαλής μιας ομάδας άλλων 10 πρακτόρων στην υπηρεσία του Αμερικανού προέδρου, Ιγκνάσιο Ζαμόρα Τζούνιορ, εντοπίστηκε την περασμένη άνοιξη να επιστρέφει στο δωμάτιο μιας γυναίκας, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Λευκό Οίκο, όπου είχε ξεχάσει μια... σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας,  διαπιστώθηκε ότι ο Ζαμόρα και ένας άλλος πράκτορας, ο Τίμοθι Μπάρακλοου, έστελναν μέηλ ερωτικού περιεχομένου σε μια υφισταμένη τους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δυο "σωματοφύλακες του προέδρου Ομπάμα, απομακρύνθηκαν, κατηγορούμενοι για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο Ζαμόρα καθαιρέθηκε ενώ ο Μπάρακλοου μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία. 

Πάντως, η εφημερίδα τονίζει ότι το επεισόδιο που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Hay-Adams επιβεβαιώθηκε από τέσσερα πρόσωπα που είχαν γνώση της υπόθεσης, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να το σχολιάσουν. 

Σε παλαιότερο περιστατικό, τον Νοέμβριο του 2009,  μια ομάδα πρακτόρων περίμενε μέσα  σε στρατιωτικό αεροσκάφος να μεταφερθούν από την Ταϊλάνδη στη Νότια Κορέα. Ένας πράκτορα όμως είχε ξεχάσει να γυρίσει στην ώρα του, επειδή διασκέδαζε μέχρι μέθης σε πορνείο της Ταϊλάνδης. Ο πράκτορας επέστρεψε στις ΗΠΑ με εμπορική πτήση και αυξημένο κόστος για την υπηρεσία αλλά δεν τιμωρήθηκε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε μάρτυρας στην επιτροπή.