Τουρκία: Υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι για το Κυπριακό

Ελεύθερη για "εναλλακτικές πολιτικές" θα είναι η Τουρκία εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά "συνεχίσει να καθυστερεί σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις" όπως ανέφερε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι. Ο κ. Αταλάι βρίσκεται στα κατεχόμενα για την 30η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου".

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αταλάι συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Ο κ. Αταλάι συνοδεύεται από τεχνικές επιτροπές για τα οικονομικά προγράμματα οι οποίες, όπως ανέφερε, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις. Αναφέροντας ότι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια, είπε ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και μια βελτιωμένη δημοκρατία.

Από την πλευρά του, ο κ. Έρογλου δήλωσε ότι τα όποια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν με τη βοήθεια της Τουρκίας. Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να δει τις πραγματικότητες και να προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά".