Ρινοπλαστική χωρίς επέμβαση!

Είναι η νέα τάση που δημιουργήθηκε για όσους δεν είναι ευχαριστημένη με την μύτη τους αλλά φοβούνται μια πλαστική επέμβαση…ή το κόστος αυτής! Μια λιγότερο τραυματική και πιο φθηνή εναλλακτική είναι η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι.

Πώς λειτουργεί ;

Η μη επεμβατική μέθοδος βασίζεται στο στρατηγικό «γέμισμα» περιοχών γύρω από τη μύτη. Το υλικό γεμίσματος είναι ενέσιμο και αποτελείτε συνήθως από υαλουρονικό οξύ και νερό. Το υαλουρονικό οξύ έχει σύσταση παρόμοιας με γέλη και είναι ουσία που βρίσκεται φυσικά στους συνδετικούς ιστούς του σώματος μας. Όταν μια τεχνητή μορφή του εισάγεται ανάμεσα στο δέρμα, απορροφάται σταδιακά από το σώμα προσδίνοντας ένα διακριτό σχήμα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι να υπάρξει το επιθυμητό σχήμα!

Τα υπερ

Γρήγορη και ανώδυνη: εφόσον δεν υπάρχουν τομές, ράμματα και κανενός είδους αιμορραγία, αποτελεί την πιο γρήγορη και λιγότερο επίπονη μέθοδο. Είκοσι λεπτά πριν την διαδικασία, εφαρμόζετε ένα αναισθητικό gel, ενώ οι ενέσεις διαρκούν μόλις ένα λεπτό για να τοποθετηθούν. Υπάρχει ελάχιστο έως καθόλου μελάνιασμα ενώ δεν έχει παρατεταμένο χρόνο ανάρρωσης!

Είναι φθηνότερη: μια ρινοπλαστική επέμβαση πάντα είναι ακριβή σε ποσά που αγγίζουν και τα 2000 ευρώ ενώ η ενέσιμη μέθοδος δε ξεπερνά τα 450 ευρώ.

Μικρές αλλαγές: η ενέσιμη μέθοδος, είναι πιο αποτελεσματική εάν κάποιος επιθυμεί ένα διακριτικό αποτέλεσμα και όχι κραυγαλέες αλλαγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανασηκώσει την άκρη της μύτης ή να εξισορροπήσει μικρές ασυμμετρίες, να ισιώσει τη μύτη ή να ενισχύσει την καμπύλη της.

Τα κατά: φυσικά δεν τάσσονται όλοι οι ιατροί υπέρ αυτής της μη επεμβατικής μεθόδου αναδιαμόρφωσης της μύτης επειδή υπάρχουν περιπτώσεις ανάλογα την δυσμορφία, όπου δεν κρίνεται ως δραστική και αποτελεσματική μέθοδος.