Το σφουγγαράκι για το πλύσιμο των πιάτων μετά από μερικές χρήσεις και εάν δεν πάρουμε τα μέτρα μας για να το διατηρήσουμε καθαρό, μπορεί να μετατραπεί σε εστία μικροβίων και βακτηρίων. Πριν τρέξετε στην κουζίνα σας να το πετάξετε, μάθετε τρεις εύκολους και γρήγορους τρόπους να το απολυμάνετε!
Το ξύδι και ο χυμός λεμονιού είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικά στην εξόντωση των βακτηρίων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ με ξύδι ή με χυμό λεμονιού και να αφήσετε το σφουγγαράκι σας μέσα για δύο με τρία λεπτά.
Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι αφού βεβαιωθείτε ότι το σφουγγαράκι σας δεν είναι από μεταλλικό υλικό καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς να το βρέξετε και να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά.
Τέλος, ο τρίτος τρόπος που σας προτείνουμε είναι να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Με αυτή τη μέθοδο θα απαλλαγείτε από το 99.98% των βακτηρίων.