Βρετανία: Λύθηκε το μυστήριο του νεκρού πράκτορα μέσα στο σακ βουαγιάζ

Τον Αύγουστο του 2010, ο 31χρονος Βρετανός πράκτορας της MI6 Γκάρεθ Γουίλιαμς, βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. 

Το πτώμα του Γουίλιαμς βρέθηκε κουλουριασμένο μέσα σε ένα κόκκινο σακίδιο, κλεισμένο με φερμουάρ και λουκέτο. Ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης καθώς είχε παραμείνει εκεί επί μία εβδομάδα, εν μέσω του καύσωνα που επικρατούσε τότε στη βρετανική πρωτεύουσα.  

Από τις έρευνες που έγιναν, δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ, ναρκωτικών ή δηλητηρίου στο σώμα του, ούτε αποτυπώματα ή DNA στο χώρο του μπάνιου και το λουκέτο. Βρέθηκαν όμως σύνεργα μακιγιάζ, μια γυναικεία περούκα, αφόρετα γυναικεία ρούχα και παπούτσια αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ. Επίσης, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του υπήρχαν στοιχεία που υποδήλωναν ότι ο Γουίλιαμς επισκεπτόταν ιστοτόπους σαδομαζοχιστικού περιεχομένου.  

Πέρσι τον Μάιο ένας ιατροδικαστής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γουίλιαμς πιθανότατα δολοφονήθηκε από κάποιο άλλο πρόσωπο, φουντώνοντας τις "θεωρίες συνωμοσίας" ότι τον σκότωσαν πράκτορες άλλης χώρας.  

Σήμερα όμως, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε επισήμως ότι ο θάνατος του  Βρετανού πράκτορα οφείλεται σε ατύχημα, καθώς δεν προέκυψε από τις έρευνες ότι δολοφονήθηκε.  

"Μάλλον ήταν ατύχημα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο θάνατος του Γκάρετ δεν συνδέεται, καθ' οιονδήποτε τρόπο, με τη δουλειά του", τόνισε ο ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου, Μάρτιν Χιούιτ.   

Ωστόσο, παραμένουν οι εύλογες απορίες κατά πόσον ένας άνθρωπος μπορεί να μπει σε ένα σάκο και να κλειδώσει ο ίδιος το εξωτερικό λουκέτο. Μάλιστα, πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να το κάνουν και απέτυχαν. 

Ωστόσο ο Χιούιτ υποστηρίζει ότι η αστυνομία πιστεύει πλέον ότι αυτό ακριβώς έγινε. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, ένας καθοριστικός παράγοντας ενδέχεται να ήταν το ενδιαφέρον που έδειχνε ο Γουίλιαμς στην "τέχνη της απόδρασης".  

Όσο για τα ακριβά, αφόρετα γυναικεία ρούχα και τα σύνεργα μακιγιάζ που βρέθηκαν στο σπίτι του, η αστυνομία  απορρίπτει τη θεωρία το κλείσιμο σε σάκους να ήταν κάποιο είδος "σεξουαλικού φετίχ" του θύματος, αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία για κάτι τέτοιο.

Ωραία ιστορία για ταινία με τον Σέρλοκ Χόλμς!