Οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ φοβίζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Έντονος προβληματισμός, αλλά και αγωνία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πλέον έγινε ο απολογισμός από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και έχουν εξαχθεί συμπεράσματα.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι πλέον η κυβέρνηση έχει οριακή πλειοψηφία, αφού οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναρωτιούνται αν ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να ελέγξει το κόμμα του σε κρίσιμες ψηφοφορίες, όπως ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και ο Προϋπολογισμός.

Αυτό που φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα "κίνημα Τζάκρη" και πολλοί να ακολουθήσουν την "ηρωική έξοδο" και ξαφνικά το αντιμνημονιακό μπλοκ.

Μπορεί ο Ευαγ. Βενιζέλος να πλασάρεται στη θέση του συναρχηγού, όμως ακόμα και η συμμετοχή στην κυβέρνηση δημιουργεί μεγάλη δυσθυμία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται να απομειώνεται και να ταυτίζεται με την ΝΔ.

Οι κ. Κ. Σκανδαλίδης και Θ. Μωραίτης έδωσαν μεν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ήταν φανερό ότι το έκαναν με βαριά καρδιά και πολλές πολιτικές ενστάσεις.

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ μετά το "αντάρτικο" της Θ. Τζάκρη και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν νέες αποσκιρτήσεις.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν είναι έτοιμη να ψηφίσει μέτρα όπως ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ή οι πλειστηριασμοί και το βαρύ κλίμα ενισχύθηκε και από τις τοποθετήσεις των Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνου Μωραΐτη και Μιχάλη Κασσή.

Σήμερα το πρωί νέες βολές υπήρξαν από τον Μ. Κασσή ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε  "ας με διαγράψει ο Βενιζέλος, ας κάνει ό,τι θέλει. Με διέγραψε στο παρελθόν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ είμαι. Μέτρα οριζόντια και διαγώνια δεν ψηφίζω".

Μάλιστα πρόσθεσε: "Αν ο Βενιζέλος δεν ακούει τις φωνές... ας μου βάλουν μία φουστανέλα να πάω να γίνω τσολιάς στη βουλή. Έχω και το ύψος. Πώς τον θέλουν δηλαδή τον βουλευτή;".

Σχετικά με τη Θεοδώρα Τζάκρη που διεγράφη από τη Χαριλάου Τρικούπη σημείωσε: "Η Θεοδώρα Τζάκρη καλώς είχε αυτή την άποψη αλλά ήταν λάθος ο χρόνος".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γκόγκας υποστήριξε ότι "αν δεν γίνουν αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, το ν/σ του ενιαίου φόρου ακινήτων δεν πρόκειται να ψηφιστεί".

Οι προειδοποιητικές βολές των Κώστα Σκανδαλίδη, που μίλησε για "υφαρπαγή ψήφου" εμπιστοσύνης, και Θάνου Μωραΐτη, που μίλησε περί "επώδυνης ανοχής", φοβίζουν τη Χαριλάου Τρικούπη που θεωρεί πλέον ότι δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει ορισμένους βουλευτές της.