Πουλήθηκε ο ιατρικός φάκελος της Μαίριλιν για 25.600 δολάρια

Τι κι αν έχει φύγει εδώ και δεκαετίες; Η φήμη και η ιστορική ομορφιά της εξακολουθούν να την κρατούν ψηλά στο ενδιαφέρον των ανθρώπων.

Έτσι βρέθηκε άνθρωπος που πρόθυμα έδωσε 25.600 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαίριλιν Μονρό. Ο φάκελος, που βγήκε στο σφυρί από τον οίκο Julien's στην Καλιφόρνια αποδεικνύει ότι η γυναίκα - σύμβολο της ομορφιάς και του ερωτισμού είχε υποβληθεί σε αρκετές πλαστικές επεμβάσεις όταν ήταν σε νεαρότερη ηλικία.

Εκτός του φακέλου της Μονρό, στη δημοπρασία βγήκαν στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα πολλών πασίγνωστων ηθοποιών και άλλων προσωπικοτήτων, όπως της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, της Τζούλι Άντριους και της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Οι ιατρικοί φάκελοι της Μαίριλιν είχαν κινήσει την περιέργεια πολλών αγοραστών γιατί περιείχαν πολλές ακτινογραφίες του προσώπου της αλλά και λεπτομέρειες για τις επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί. Μεταξύ άλλων αποκάλυπταν ότι η πρωταγωνίστρια των ταινιών "Μερικοί το προτιμούν καυτό" και "Επτά χρόνια φαγούρα" είχε κάνει πλαστική στο πηγούνι και στην άκρη της μύτης της το 1950, όταν ήταν 24 ετών, ενώ το 1957 είχε μία εξωμήτρια κύηση.

Από τα άλλα αντικείμενα που πουλήθηκαν, ένα φουστάνι της σχεδιάστριας Κάθριν Γουόκερ που ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα έπιασε τα 75.000 δολάρια, μια βαλίτσα της Γκρέτα Γκάρμπο έφτασε στα 12.500 δολάρια και το νυφικό που φορούσε η Τζούλι Άντριους στην ταινία "Η μελωδία της ευτυχίας" πουλήθηκε για 22.500 δολάρια.