Πόσες θερμίδες καίμε τελικά με το σεξ;

Παραδεχθείτε το. Όλοι κάποτε έχετε αναρωτηθεί αν ο ιδρώτας που χύνετε κάθε φορά στο... γήπεδο του σεξ, σημαίνει ότι καίτε και θερμίδες. Και αν ναι, πόσες;

 

Λοιπόν, την ίδια απορία με εσάς είχαν και επιστήμονες από τον Καναδά, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τα ευρήματα της μελέτης τους στο περιοδικό PlosOne, με τίτλο "Δαπάνες Ενέργειας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας σε υγιή νεαρά ζευγάρια" .

Το πείραμα

Ο πληθυσμός της μελέτης αποτελείτο από είκοσι ένα ετερόφυλα ζευγάρια (ηλικίας 22 έως 28 ετών) από την περιοχή του Μόντρεαλ. Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης σεξουαλικής δραστηριότητας όλοι οι συμμετέχοντας φορούσαν μένα μίνι περιβραχιόνιο που μετρούσε τις θερμίδες που καίγονταν. Η κόπωση και την ευχαρίστηση αξιολογήθηκαν επίσης μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα. 

Τα αποτελέσματα 

Η μέση ενεργειακή δαπάνη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ήταν 101 kCal ή 4.2 kcal / το λεπτό  στους άνδρες και 69,1 kCal ή 3,1 Kcal / το λεπτό  στις γυναίκες.

Γενικότερα, η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας φαίνεται να είναι περίπου 85 kCal ή 3,6 Kcal / το λεπτό , όταν πρόκειται για μέτριας έντασης  σεξ  σε υγιείς νεαρούς άνδρες και  γυναίκες.

Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί τελικά ως μια "σημαντική άσκηση".