Σύλληψη 71χρονου που έκανε… συλλογή από διευθύνσεις e-mail

Mεγάλος αριθμός διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων, καθώς και αρχεία με περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα, μετά από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι λίστες αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam).

Από την αστυνομική-διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προέκυψε ότι διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας είναι ένας 71χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 71χρονου στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι διαχειριζόταν στο παρελθόν την επίμαχη ιστοσελίδα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάτος του 71χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.