Σολωμός φιλέτο ψητός, με ζεστή σαλάτα αβοκάντο

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. φιλέτο Σολωμού

4κς ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για την σαλάτα αβοκάντο

2 αβοκάντο

1 κσ ελαιόλαδο

Χυμός από ένα λεμόνι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε κύβους

Βασιλικός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι  αντικολλητικό τοποθετούμε το ελαιόλαδο και , σοτάρουμε τον σολωμό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι  και  τον μεταφέρουμε  σε ένα ταψί και τον ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15΄.

Ετοιμάζουμε τη ζεστή σαλάτα. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Σε ένα  τηγάνι σοτάρουμε το αβοκάντο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε, τοποθετώντας στο πιάτο πρώτα μια ποσότητα της ζεστής σαλάτας, από πάνω το ψητό φιλέτο σολομού.