Η αστυνομία της Υεμένης απέτρεψε γάμο ανήλικου κοριτσιού

Μετά από δεκάδες περιπτώσεις γάμου ανήλικων κοριτσιών , συνήθως κάτω των δέκα ετών, που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, οι αρχές της Υεμένης έκαναν σήμερα γνωστό ότι απέτρεψαν στο παρά πέντε τον γάμο ενός 9χρονου κοριτσιού από την Ταΐζ. 

Στην πρώτη αστυνομική επιχείρηση αυτού του είδους, οι αρχές σταμάτησαν τον γάμο της μικρής Χίμπα που θα γινόταν στις 8 Νοεμβρίου, ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στο Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Υεμένης. 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες επικοινώνησαν με τον πατέρα του 9χρονου κοριτσιού - που είχε ξαναπαντρευτεί μετά τον θάνατο της μητέρας της Χίμπα- και τον έπεισαν να μην προχωρήσει στο γάμο. 

Οι ανήλικες νύφες (φωτ από το αφιέρωμα του National Gheographic) είναι ένα συχνό φαινόμενο στη Υεμένη, κυρίως στις πόλεις της περιφέρειας. Τον Σεπτέμβριο, η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από την είδηση ότι ένα 8χρονο κορίτσι, η μικρή Ραουάν, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία μετά τον βιασμό της, υπό το πρόσχημα της πρώτης νύχτας του γάμου, από έναν 40χρονο Σαουδάραβα, στον οποίο την είχε "παραχωρήσει" ο πεθερός του.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος στην Υεμένη από τον θάνατο της 8χρονης νύφης 

 

Υεμένη: 11χρονη εξηγεί στην κάμερα γιατί δραπέτευσε από το γάμο της

 

Ο γαμπρός 14, η νύφη 17 - Ο γάμος ανηλίκων θεωρείται φυσιολογικός και στο Ιράκ