Τρόικα: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα της Κύπρου

Στο σωστό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τρόικας των δανειστών της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησής του.

Όπως αναφέρει η τρόικα στην ανακοίνωσή της, “όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί με σημαντικά περιθώρια, αντανακλώντας τη φιλόδοξη δημοσιονομική εξυγίανση που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού και μία λιγότερο σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας από αυτή που αρχικά είχε προβλεφθεί. Οι δομικές μεταρρυθμίσεις επίσης προχωρούν”.

Οι δανειστές βλέπουν ακόμα σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η τρόικα, το 2013 η ύφεση αναμένεται να κυμανθεί στο 7,7%, περίπου μία μονάδα χαμηλότερα απ'όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, ωστόσο “η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη”.

Η θετική αξιολόγηση της τρόικας ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο, συνολικού ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ.