Νέο δελτίο εκτάκτων καιρικών φαινομένων

Και νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ίδια ένταση και τις επόμενες ώρες σε Αττική, Εύβοια και Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το σκηνικό του καιρού θα μείνει απαράλλαχτο μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, επηρεάζοντας περισσότερο την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βόρεια, με ένταση από 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό τμήμα όπου θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά από 5 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 45 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων. Στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Υμηττού 259 στέγαστρο έπεσε πάνω σε διερχόμενο ταξί και σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπτώσεις από την κακοκαιρία. 

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας από το weather.gr.