Στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων το ΚΚΕ

Στη 15η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου, θα λάβει μέρος αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η Συνάντηση θα έχει ως θέμα της “Το βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού, ο ρόλος της εργατικής τάξης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην πάλη για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών. Η ιμπεριαλιστική επίθεση, οι ανακατατάξεις δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, το εθνικό ζήτημα, η ταξική χειραφέτηση και η πάλη για το σοσιαλισμό”.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας την Πέμπτη, είναι ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος, και συμμετέχουν σε αυτήν επίσης ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Στη συνάντηση έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 71 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.

Το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που φιλοξενεί τη Διεθνή Συνάντηση, προγραμματίζει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωσή της, την οργάνωση διεθνιστικής εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του πρώην γενικού γραμματέα του, Αλβάρο Κουνιάλ.