Ελεύθεροι τρεις για την απάτη στον οίκο Ναύτου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις από τους εμπλεκόμενους για την απάτη στον οίκο Ναύτου, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, που ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας

Η υπάλληλος που ήταν στα εντάλματα πληρωμής και αντιμετωπίζει και αυτή κακουργηματικές διώξεις υποστήριξε πως ουδεμία σχέση έχει με τις κατηγορίες που τις αποδίδονται και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Της επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Επίσης και σε άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ανάμεσα τους είναι ο σύζυγος της βασικής κατηγορούμενης που φέρεται να είχε τον καθοδηγητικό ρόλο και ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί της στο ραντεβού με τον κλινικάρχη που θα τους έδινε την μίζα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι απλώς η σύζυγος του του είχε ζητήσει να τη συνοδεύσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Στη δικογραφία υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες – φωτιά, οι οποίες καίνε ουσιαστικά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. 

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες κατηγορούμενης υπαλλήλου του Οίκου του Ναύτου, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη δικογραφία και η οποία επικαλείται την κομματική της ιδιότητα αλλά και πρόσωπα από τον ίδιο πολιτικό χώρο, ενώ φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με πρόσωπα που είχαν την ευθύνη του επίμαχου ταμείου.