Πελεγρίνης: Ζητάω διάλογο και μου στέλνουν εισαγγελείς

Οξύτατη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον πρύτανή του κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη με διακύβευμα την κατάσταση του Ιδρύματος, που επί εννέα εβδομάδες παραμένει κλειστό λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να χαθεί το εξάμηνο.

Ο ίδιος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να προβεί στις νόμιμες ενέργειες αν κρίνει ότι έχει παραβεί το καθήκον του. "Μία από τις φορές που επισκέφθηκα τον υπουργό Παιδείας, του ανέφερα ότι η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων οδηγεί στην παύση λειτουργίας του Πανεπιστημίου και αν μπορούμε να βρούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό, ο οποίος να είναι αποδοτικός".

Όσον αφορά το συμβούλιο του Πανεπιστημίου ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μπορεί κάποιος να έχει άποψη όταν από τα μέλη ενός συμβουλίου βρίσκεται το ένα στο Παρίσι, το άλλο στη Φιλαδέλφεια ή οπουδήποτε αλλού;".

"Δεν θέλουμε να χαθεί το εξάμηνο και παλεύουμε να αρχίσουν τα μαθήματα. Αύριο υπάρχει και πάλι συνάντηση για να προχωρήσουμε στο άνοιγμα του Ιδρύματος", συμπλήρωσε. Μάλιστα, χαρακτήρισε ψευδή την ανακοίνωση του συμβουλίου, η οποία τον κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι "τα έχει βρει" με τους συνδικαλιστές έτσι ώστε να παρατείνεται η απεργία."Η ευθύνη βαρύνει το υπουργείο. Εγώ ζητάω διάλογο κι αυτό μου στέλνει εισαγγελείς", καταλήγει ο κύριος Πελεγρίνης.