Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η λύση για τα Αμυντικά Συστήματα

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα εφαρμοστεί η όποια απόφαση ληφθεί τελικά κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μέλλον της “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα, μετά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ"".

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι η επιχείρηση πρέπει να παραμείνει ανοιχτή όσο εξελίσσεται η εξυγίανσή της, έχοντας εξαγωγικό χαρακτήρα, και όχι να εφαρμοστεί το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή πρώτα το λουκέτο και μετά η εξυγίανση.

Ωστόσο, η τρόικα προβάλλει αντιστάσεις, απορρίπτοντας το σχέδιο αυτό και ζητώντας να κλείσει η “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”.

Πάντως, το γεγονός ότι από την πλευρά της κυβέρνησης επιλέγεται η λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ερμηνεύεται από ορισμένους ως προάγγελος αρνητικής εξέλιξης, δηλαδή επικράτησης της άποψης της τρόικας για κλείσιμο της επιχείρησης.