Αυτό είναι το νέο, σύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ

Πάνω από δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που οι μπουλντόζες εισέβαλαν στο Νίκος Γκούμας και έκαναν την πρώτη... μετά Βαΐων και κλάδων καταστροφή της ελληνικής -ποδοσφαιρικής και ίσως όχι μόνο... - ιστορίας.

Από τότε, οι εξελίξεις πήραν ουκ ολίγες φορές τροπή προς διαφορετικές κατευθύνσεις, όμως τελικά το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως αυτό αποκαλύφθηκε το 2005, φαίνεται να είναι τελικά αυτό που υπερίσχυσε.

"Άνθρωποι θα ταξιδέψουν στον χρόνο, θα χαμογελάσουν, θα δακρύσουν", προέβλεψε ο Μελισσανίδης παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο της παρουσίασης που προβλήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπου θα παρουσιαζόταν στο κοινό το όραμά του που παίρνει σάρκα και οστά.

Η "Αγιά Σοφιά" παρουσιάστηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Οι Σταύρος Αδαμίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Ανδρέας Δημητρέλος, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου, αλλά και ο Νίκος Νοτιάς έδωσαν το παρών στη "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών". Ο Δέλλας, Λυμπερόπουλος, ο Μπάγεβιτς και ο Μπορμπόκης εκπροσώπησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ από τους παίκτες ήταν εκεί οι Κορδέρο, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Γεωργέας, Σταθάκης, Παυλής, Τσιρίλο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Πόποβιτς και Ρόβας.

Παράλληλα, σε όποιον έμπαινε στην αίθουσα, δινόταν μια κονκάρδα που έγραφε "είμαι μέσα"!

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager του γηπέδου δήλωσε: "Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι μια απόλυτα ομαδική δουλειά και εγώ εκπροσωπώ μια πολύ μεγάλη ομάδα πουσυνεργάζεται εδώ και καιρό για το έργο. Όπως είναι γνωστό, για το σπίτι μας αποφασίζουμε εμείς, ο ο αρχιτέκτονας και η πολεοδομία. Για να φτιάξει η ΑΕΚ το σπίτι της είναι διαφορετική προσέγγιση. Θα πρέπει ο δήμος, η περιφέρεια, η πολιτεία, το ερασιτεχνικό σωματείο, οι φίλαθλοι και θα επιμείνω, οι φίλοι της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο να συνεργαστούν".

"Έχει να δώσει το έργο δουλειά όσο θα υλοποιείται σε 1500-2000 άνεργους ανθρώπους. ΘΑ υπάρξουν 200-400  μόνιμες θέσεις εργασίας όταν θα λειτουργήσει. Άμεσες, συν τις έμμεσες που δεν μπορούν να υπολογιστούν. Θα λύσει σοβαρό πρόβλημα των δημοτών για τις θέσεις στάθμευσης. Το έργο δεν είναι ένα γήπεδο. Είναι μια μεγάλη ανάπλαση, μια αστική παρέμβαση", συμπλήρωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

"Το "κάστρο" έτσι δε θα έχει αρίθμηση στις θύρες του. Κάθε θύρα θα πάριε το όνομά της από πόλεις της Μικράς Ασίας, από πόλεις του ελληνισμού της Ανατολής. Από την Έφεσο, τη Μίλητο, το Αϊβαλί... Στη δική μας Φιλαδέλφεια θα διατηρήσουμε μόνο τη θύρα 21 και τα όσα συμβολίζει για τον οπαδό της ΑΕΚ. Κυρίες και κύριοι, οι ιδρυτές μας δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια για το γήπεδο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Αυτή τη φορά το σπίτι μας θα το φτιάξουμε μόνοι μας και μαζί", δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

"Έχουμε πίσω μας 90 χρόνια ιστορίας και υπερηφάνειας. Αμέτρητες σελίδες δόξας γραμμένες σε αυτό το γήπεδο που και πάλι θα φτιάξουμε. Όλοι εμείς είμαστε ΑΕΚ πιο πολύ στα δύσκολα από ό,τι στα εύκολα και τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο δρόμος ανοίγει από το γήπεδο, από το ποίο έχετε πάρει μια μικρή γεύση. Ήδη έχει προκηρυχθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι δεδομένοι ότι θα καλυφθεί από όλους, είναι δεδομένο επίσης ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα επιστραφούν αν μία στο εκατομμύριο υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Θα απαιτηθεί η βοήθεια όλων και είμαι σίγουρους ότι όσο το έργο προχωράει η δικέφαλος 1924 θα καλύψει οποιαδήποτε αύξηση. Δεν είναι υπόθεση του Μελισσανίδη το νέο γήπεδο, ακόμα κι αν βάλω τα περισσότερα χρήματα", πρόσθεσε με αισιοδοξία.