NTOKOYMENTO : Nέο video με την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Ένα δεύτερο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, το οποίο δείχνει τις κινήσεις των δραστών ακριβώς πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής. Οι έρευνες αυτή τη στιγμή συνεχίζονται από τις αρχές, με αποτέλεσμα να έρχονται διαρκώς και νέα στοιχεία στη δημοσιότητα. 

Όπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι δύο δράστες κάνουν ένα κύκλο από το στενό. Οδηγός της μηχανής είναι ο ίδιος άνθρωπος που λίγο αργότερα σταματά τη μηχανή μαζί με το συνεργό του, πλησιάζουν τρέχοντας τους νεαρούς, σηκώνει το όπλο και ανοίγει πυρ εναντίον τους. 

Πυροβολεί αρχικά με τα δύο χέρια και στη συνέχεια με το ένα. Ένα σκηνικό που κράτησε επτά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ο νεαρός που, όπως φαίνεται καθαρά, έχει καλύψει το πρόσωπό του με λευκό κράνος, απομακρύνεται τρέχοντας μαζί με το συνεργό του. 

Χαρακτηριστικό στο βίντεο είναι ότι ο ένας από τους δύο άνδρες κουτσαίνει, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο κλειδί στις έρευνες τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την εξεύρεση των δραστών της επίθεσης. 

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της: Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δόθηκε στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από την ένοπλη επίθεση την 19.05 ώρα περίπου της 01.11.2013, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Πάντως, η πορεία της υγείας του τραυματία, Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", βελτιώνεται διαρκώς, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να αποφασιστεί η αποσωλήνωσή του, δεδομένης της αισιοδοξίας την οποία έχουν εκφράσει οι θεράποντες ιατροί.