Κορίτσι- Άβαταρ παγίδα για χιλιάδες παιδόφιλους

Στον εντοπισμό τουλάχιστον 1000 παιδόφιλων από όλο τον κόσμο οδηγήθηκαν οι Ολλανδικές αρχές, χρησιμοποιώντας ως "δόλωμα" την  Sweetie (Σουίτι δηλαδή "Γλύκα"), ένα ψηφιακό 10χρονο κορίτσι από τις Φιλιππίνες . 

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών Terre des Hommes, επί δέκα μήνες χρησιμοποιούσε την Σουίτι στο διαδίκτυο και μάζευε πληθώρα προσφορών από άνδρες όλων των ηλικιών σε διάφορα φόρουμ. 

Οι άνδρες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με μια ανήλικη Φιλιππινέζα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με την ΜΚΟ στο Άμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα αναζητώντας στοιχεία που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους.  

Σε διάστημα 10 εβδομάδων, περισσότεροι από 20.000 άνδρες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων από όλο τον κόσμο επικοινώνησαν με την Σουίτι και "ήταν έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για να την δουν να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε μια webcam ή ακόμα και για να την πάρουν σπίτι τους", δήλωσε ο Άλμπερτ Γιαπ φαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes της Ολλανδίας.

Από τους χιλιάδες παιδόφιλους,  η ΜΚΟ κατάφερε να βρει τα στοιχεία των 1.000- τις διευθύνσεις τους, τον αριθμό του τηλεφώνου τους, φωτογραφίες τους- και τα παρέδωσε στην Ιντερπόλ.

Οι περισσότεροι άνδρες προέρχονταν από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η ΜΚΟ εντόπισε υπόπτους από συνολικά 71 χώρες.  

Η ΜΚΟ ανακοίνωσε επίσης, επικαλούμενη τα στοιχεία του ΟΗΕ, ότι περίπου 750.000 παιδεραστές ενδέχεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο και ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μπορούσαν να είναι θύματα τους.