Ερώτηση Μιχαλολιάκου για τις υποκλοπές

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικός Μιχαλολιάκος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση: "Όπως είναι γνωστό σε εσάς, την 31η Οκτωβρίου 2013 ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, κατά την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το εάν η υπηρεσία της οποίας προΐσταται παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μελών του Κοινοβουλίου μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ, οι απαντήσεις του κυρίου Διοικητού δεν διαφώτισαν καθόλου, αντιθέτως μάλιστα συσκότισαν περαιτέρω την υπόθεση. Ο κύριος Δραβίλλας έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να υποκλέψει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις!

Όμως, τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, επικαλούμενα μάλιστα αξιόπιστες αστυνομικές και δικαστικές πηγές, καταδεικνύουν με βεβαιότητα ότι οι αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας έχουν εμπλακεί σε παρακολουθήσεις κοινοβουλευτικών προσώπων. Εις ό, τι αφορά την περίπτωση των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, υπάρχει και ένα άλλο, πραγματικά ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με την ύπαρξη αυτών των παρακολουθήσεων.

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή μου, και συγκεκριμένα βραδινές ώρες της 28ης-09-2013, οδηγήθηκα ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Καλλιόπης Νταγιάντα προκειμένου να μου απαγγελθούν κατηγορίες. Εκεί, παρουσία εμού και των νομικών μου, η κυρία Εισαγγελέας ανέφερε ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της περιεχόμενο παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή τις οποίες θεωρεί σύννομες και οι οποίες έγιναν σε χρόνο προγενέστερο της 17ης/09/2013".