Κουτσούμπας: Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τις δομές της Υγείας

Να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους κάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στο προσωπικό του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, επισημαίνοντας ότι στήνεται ξανά το ίδιο σκηνικό όταν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, δηλαδή “ακούμε ξανά για τις πιέσεις της τρόικας και η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται ακάθεκτη”.

“Δεν είναι τυχαία η συζήτηση που ανοίγει κάθε φορά για μια σειρά τομείς της οικονομίας, όπως το ασφαλιστικό, η νέα φοροληστεία με τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, αλλά και η κυριακάτικη αργία”, σχολίασε.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε “κούφια λόγια” τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας περί ενδυνάμωσης των δημοσίων δομών Υγείας και πρόσθεσε ότι οι αναδιαρθρώσεις και στον εν λόγω τομέα είναι αποφασισμένες εδώ και χρόνια, ενώ ειδικά για την Υγεία, ο στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δομών της, καθώς μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών, “σχεδιασμένα στέλνουν πελατεία στον ιδιωτικό τομέα”.

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε τις “αισχρές”, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, οι οποίες στοχεύουν στο θυμικό, καθώς ένας απελπισμένος άνθρωπος θα θεωρήσει εύκολα μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα τον γιατρό ή τον νοσηλευτή ως εχθρό του.

Υπογράμμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ μιλά για τη συνολική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, και ανέφερε ότι για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος ευθύνες έχουν πρωτίστως τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν επί δεκαετίες, προσθέτοντας, ότι “ευθύνες έχουμε κι εμείς, αλλά δεν είναι ίδιες”.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα ανασύνταξης του κινήματος, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο, και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κατεύθυνση αυτή, ενώ υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα επιτυχίας της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου, την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, “πολεμούν από παντού”.