Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την «Καθημερινή» στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα ωστόσο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, στο γεύμα που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα δώσει το παρών και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της.