Σκυλακάκης: Το θέμα των συνεργασιών είναι ανοικτό

"Το θέμα των συνεργασιών είναι ανοικτό", αναφέρει ο πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε πως: "Το θέμα των συνεργασιών για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού μετώπου αλλαγής του πολιτικού συστήματος, που να κινητοποιήσει τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο, είναι ανοικτό και πολύ σημαντικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εκ του μηδενός. Στη νέα σύνθεση το μεταρρυθμιστικό έργο και η γενικότερη πορεία του καθενός μας πρέπει να κρίνεται δίκαια και κατά περίπτωση, όχι με ισοπεδωτικές γενικεύσεις. Αυτή είναι βασική θέση, που ως φιλελεύθερος αταλάντευτα υποστηρίζω".

Στο ερώτημα πως κρίνετε της "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης, τον τρόπο και την ουσία της διαπραγμάτευσης, σημείωσε: "Τα είπε όλα η κ. Μέρκελ όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς της έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος και απάντησε ότι τον είδε για 5 λεπτά και ουδέποτε συζήτησαν αυτό το θέμα. Διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο -με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους- που θα έβαζε κάτι καινούριο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης".