ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Για 6-8 άτομα
ΥΛΙΚΑ :
1 κοτόπουλο μέτριο
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι ολόκληρο
Για την κρούστα αλατιού
2 κ.σ. Αλάτι χοντρό
1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το λεμόνι ολόκληρο στο εσωτερικό του.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά και αλείφουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κοτόπουλο. Προσοχή δεν βάζουμε αλάτι. Το κοτόπουλο θα πάρει όσο αλάτι χρειάζεται από τη κρούστα.
-
Φτιάχνουμε τη κρούστα αλατιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το ασπράδι αυγού.
-
Τοποθετούμε τη μισή κρούστα σε ένα ταψί και από πάνω το κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρούστα, φροντίζοντας να σκεπαστεί όλο και να κλείσει καλά.
-
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.