Ολόκληρο κοτόπουλο σε κρούστα αλατιού με μυρωδικά

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Για 6-8 άτομα 

ΥΛΙΚΑ : 

1 κοτόπουλο μέτριο

Πιπέρι

Πάπρικα

Θυμάρι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι ολόκληρο

 

Για την κρούστα αλατιού

2 κ.σ. Αλάτι χοντρό

1 ασπράδι αυγού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το λεμόνι ολόκληρο στο εσωτερικό του.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά και αλείφουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κοτόπουλο. Προσοχή δεν βάζουμε αλάτι. Το κοτόπουλο θα πάρει όσο αλάτι χρειάζεται από τη κρούστα.

  3. Φτιάχνουμε τη κρούστα αλατιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το ασπράδι αυγού.

  4. Τοποθετούμε τη μισή κρούστα σε ένα ταψί και από πάνω το κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρούστα, φροντίζοντας να σκεπαστεί όλο και να κλείσει καλά.

  5. Ψήνουμε για 1 ώρα  στους 180 βαθμούς.