ELPEN: 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

 

Στο πλαίσιο των Ημερών Βιομηχανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας η ELPEN άνοιξε πρώτη τις πύλες της και ξενάγησε τα ΜΜΕ στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι.

Ένα υπερσύγχρονο Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο (Ε&ΠΚ), η εξωστρεφής αναπτυξιακή στρατηγική και η διεθνής ανταγωνιστικότητα της ELPEN, οι 820 εργαζόμενοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη, αποτελούν την Καρδιά, το Μυαλό και την Ψυχή της ELPEN, της 1ης  ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην φαρμακευτική αγορά και χάρη στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που αναπτύσσει και παράγει στο εργοστάσιό της, χαίρει αναγνώρισης από το σύνολο του ιατροφαρμακευτικού κόσμου, των ασθενών και των συνεργατών τηςστην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο ELPEN μετρά 170 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πάνω από 100 βραβεύσεις από ελληνικούς και διεθνείς φορείς και πάνω από 600 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ELPEN εξάγει ελληνικά φάρμακα σε 60 χώρες παγκοσμίως και 27 ευρωπαϊκές με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 25.000.000€ το 2013 .

Με αιχμή τη διεθνή καινοτομία της ELPEN, την ιδιόκτητη συσκευή Elpenhaler, με υβριδικό συνδυασμό  φλουτικαζόνης & σαλμετερόλης, η ELPEN αναπτύσσει στρατηγική επέκτασης σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την ακμάζουσα δραστηριότητά της η ELPEN, προετοιμάζει καμπάνια που θα "τρέξει" μέσα στον Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτριος Πενταφράγκας χαιρέτησε την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι

"Πριν από 50 χρόνια, μια μικρή ομάδα ανθρώπων με περιορισμένους πόρους αλλά με πολλά όνειρα, βάλαμε τα θεμέλια για μια ισχυρή ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που προσφέρει σημαντικό έργο στην εθνική οικονομία, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα, τον άνθρωπο και το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία του. Σήμερα, σε αυτή την δύσκολη αλλά παραγωγική περίοδο νιώθουμε υπερήφανοι γιατί η ELPEN με αιχμή τη συσκευή Elpenhaler έχει γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή εταιρεία, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.Θα κοιτάξουμε να γίνουμε μεγαλύτεροι ως εταιρεία για την Ελλάδα μας που τόσο αγαπάμε όλοι!".