Αυτή είναι η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών

Ένας γιαπωνέζικος δικτυακός τόπος, αποφάσισε να ασχοληθεί πρόσφατα με ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης των απανταχού γης κινηματογραφόφιλων. Το Rakuten’s Play.com έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα "Ποια είναι η πιο τρομακτική ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου;". Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 10.000 άτομα, όμως η έρευνα δε σταμάτησε εκεί. Οι εθελοντές συνδέθηκαν με έναν μετρητή παλμών, ο οποίος κατέγραφε τους χτύπους της καρδιάς τους, κατά την προβολή διαφόρων κλασικών σκηνών από ταινίες τρόμου. Αρχικά καταγράφτηκε ο μέσος όρος των παλμών του κάθε συμμετέχοντος σε ηρεμία, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι σκηνές στις οποίες το ποσοστό της αύξησης των παλμών ήταν το μέγιστο.

Νικητής ανακηρύχθηκε η "Λάμψη" του Στάνλει Κιούμπρικ και πιο συγκεκριμένα η σκηνή όπου ο Τζακ Νίκολσον αρχίζει να επιτίθεται στη γυναίκα του η οποία είναι κλειδωμένη στο μπάνιο. Στο σημείο αυτό, οι παλμοί των περισσοτέρων θεατών σημείωσαν μια απότομη άνοδο της τάξης του 28%. Ο "Εξορκιστής" του 1973 έρχεται δεύτερος, ενώ ο "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες" τρίτος.

Επίσης οι εθελοντές, ως μέρος του πειράματος, ερωτήθηκαν για τους μεγαλύτερους φόβους τους και απάντησαν σε συντριπτικά ποσοστά τις αράχνες, τα φίδια, τα φαντάσματα και το να ταφούν ζωντανοί.