Μυστηριώδης πλειοδότης αγόρασε το πατρικό του Τζον Λένον

Το σπίτι στο Λίβερπουλ όπου ο θρυλικός  Τζον Λένον  πέρασε τα 5 πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, δημοπρατήθηκε την Τρίτη προς 480.000 βρετανικές λίρες (περίπου 560.000 ευρώ), ποσό διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η μονοκατοικία με τα κόκκινα τούβλα βικτοριανού ρυθμού στον αριθμό 9 της οδού Newcastle στο Wavertree του Λίβερπουλ, βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από την Penny Lane - τον τίτλο ενός από τα πιο εμβληματικά κομμάτια των Beatles. Αν και εξωτερικά μοιάζει με ένα τυπικό σπίτι της γειτονιάς, για τους θαυμαστές των "Σκαθαριών" σε όλο τον κόσμο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία: είναι το πατρικό σπίτι του ειδώλου τους, εκεί που ο Τζον Λένον έμενε με τους γονείς και τους παππούδες του, μέχρι τα 5 του χρόνια.

Το BBC ανέφερε ότι ένας Αμερικανός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε το σπίτι "μετά από έναν πόλεμο προσφοράς" μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 Ωστόσο, ένας από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες είπε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ότι πιθανώς ο μυστηριώδης πλειοδότης στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου δεν ήταν άλλος από  τη χήρα του Λένον: "Η Γιόκο Όνο ήταν μάλλον στο τηλέφωνο", είπε χαρακτηριστικά. 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο The Cavern Club, ένα συναυλιακό χώρο περίπου τρία μίλια από το σπίτι. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος για τους Beatles, καθώς εκεί έπαιξαν περίπου 292 φορές, μεταξύ του 1961 και του 1963.