Βρέθηκαν οι γονείς της Μαρίας – Και τώρα τι;

Η λύση στο μυστήριο των πραγματικών γονέων της μικρής Μαρίας βρέθηκε.

Το ένστικτο της βιολογικής Βουλγάρας Ρομά μητέρας της, που την είδε στην τηλεόραση, μαζί με τη γιαγιά της, δεν έπεσε έξω.

"Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσκα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

Η Μαρία αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Υπάρχουν όμως οι πληροφορίες ότι η οικογένειά της θέλει να τη διεκδικήσει. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, η Σάσκα Ρούσεβα, βιολογική μητέρα του κοριτσιού, ενδέχεται να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και παράνομης υιοθεσίας.

Η Σάσκα Ρούσεβα φαίνεται να έχει γεννήσει άλλα εννέα παιδιά, πέραν της Μαρίας. Η τηλεόραση έδειξε -μόνο- δύο πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο. Πρόκειται για τα παιδιά που ζουν μαζί της και με το σύζυγό της, Ατάνας Ρούσεφ.

Η τύχη της Μαρίας δεν είναι 100% βέβαιη καθώς από την οργάνωση "Χαμόγελο του Παιδιού" δηλώνουν ότι "πρέπει να επακολουθήσει κοινωνική έρευνα" για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και κατόπιν, με όλα τα δεδομένα επάνω στο τραπέζι, να αποφασιστεί τι θα γίνει με το μέλλον του κοριτσιού.

Ένα από τα πράγματα που μένει να αποδειχθούν -και υπάρχει και λόγος αστυνομικής διερεύνησης για ενδεχόμενη ποινική δίωξη γι' αυτό- είναι το αν έχει γίνει αγοραπωλησία με χρήματα, πριν την παραχώρηση του παιδιού στους Ρομά του καταυλισμού στα Φάρσαλα.  Αυτό εν πολλοίς είναι απαραίτητο δεδομένου του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς θα διεκδικήσουν την κηδεμονία της, αλλά δε θα μπορούν σε καμιά περίπτωση να την κερδίσουν, αν είναι υπόδικοι.

Τις υποψίες των Αρχών τόσο στη Βουλγαρία όσο και την Ελλάδα, ενισχύει και η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Λάρισας, Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος είπε πως αρχικά τη Μαρία είχε πάρει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όμως την επέστρεψε επειδή το παιδί είχε ένα πρόβλημα στραβισμού.