The tiny Canadian

The tiny Canadian

Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων άρχισε να εμφανίζεται στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου της και έξι χρόνια μετά κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Gemini. Η Καναδή ηθοποιός Ellen Page, χωρίς δημόσιες σχέσεις, έρωτες και σκάνδαλα κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει μία θέση στη λίστα με τις καλύτερες ηθοποιούς. Σε ηλικία 27 χρόνων σήμερα η Ellen, την οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν ως τη νέα Jodie Foster, έχει αποσπάσει πάνω από 25 βραβεία ενώ ήταν υποψήφια για Oscar και παρά το γεγονός ότι το παρατσούκλι της είναι "The tiny Canadian" βρίσκεται στις λίστες με τις πιο sexy και όμορφες γυναίκες.

Η Ellen Philpotts Page γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1987 στο Halifax του Καναδά. Η κόρη της δασκάλας Martha Philpotts και του γραφίστα Dennis Page μπήκε στο χώρο της υποκριτικής σε ηλικία τεσσάρων χρόνων όταν άρχισε να συμμετέχει στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου της ενώ το 1997 σε ηλικία δέκα χρόνων έκανε το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη στην τηλεταινία του CBS "Pit Pony" για την οποία κέρδισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Gemini.

Ακολούθησαν εμφανίσεις της σε αρκετές καναδικές τηλεοπτικές σειρές αλλά και στη βραβευμένη ταινία "Marion Bridge" το 2002. Ένα χρόνο μετά το αμερικανικό κοινό την αγάπησε μέσα από την τηλεταινία "Homeless to Harvard", ενώ κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και υποψηφιότητες για βραβεία για την ερμηνεία της στην ταινία "Hard Candy". H ερμηνεία της τράβηξε και την προσοχή του σκηνοθέτη Brett Ratner, ο οποίος της έδωσε το ρόλο της Kitty Pryde στην ταινία "X-Men: The Last Stand".

Το 2007 μετά την εμφάνισή της στην ταινία "An American Crime" ακολούθησε ο ρόλος της Juno MacGuff στην ταινία "Juno".

Η Ellen κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία ανάμεσα τους και για το χρυσό αγαλματάκι, το οποίο εκείνη τη χρονιά κέρδισε η Marion Cotillard για την ταινία "La Vie En Rose". Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στις ταινίες "The Tracey Fragments" και "The Stone Angel" και ένα χρόνο μετά υποδύθηκε τη Vanessa Wetherhold στην ταινία "Smart People" που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance.

Μετά την ταινία "Whip It" το 2009 ακολούθησαν οι "Inception" του Christopher Nolan για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Saturn, "Peacock" και "Super" το 2010, "To Rome with love" του Woody Allen το 2012, "The East" και "Touchy Feely" το 2013 ενώ το 2014 θα επαναλάβει ρόλο της Kitty στην ταινία "X-Men Days of Future Past".