Ματωμένος γάμος στην Αίγυπτο

Ένοπλοι άνοιξαν την Κυριακή πυρ εναντίον Αιγυπτίων, που είχαν πάει σε έναν γάμο, έξω από μια εκκλησία χριστιανών Κοπτών σε προάστιο του Καΐρου, προκαλώντας τον θάνατο 3 ανθρώπων.

 Οι ένοπλοι, που επέβαιναν σε μηχανές, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των πιστών που βρίσκονταν έξω από την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας, αφότου είχε ολοκληρωθεί η τελετή.

Ένας από τους ιερείς δήλωσε στο Ρόιτερς ότι βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. "Βγήκα έξω και βρήκα έναν άνδρα και μια γυναίκα να κείτονται νεκροί, ενώ υπήρχαν πολλοί τραυματίες".

"Ήρθαμε τρέχοντας και όταν φτάσαμε είδαμε μία γυναίκα να κάθεται σε μια καρέκλα και να είναι γεμάτη πληγές από σφαίρες. Ήταν φρικιαστικό. Έβλεπες παντού τραυματίες. Ανάμεσα τους ήταν και ένα παιδί που το είχαν πυροβολήσει στο πόδι και τον ώμο”, λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας. 

Το κρατικό πρακτορείο ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 8χρονο κορίτσι.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν τους δράστες. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, κατά την επίθεση τραυματίσθηκαν άλλοι 17 άνθρωποι.

Οι Κοπτικές εκκλησίες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές, που κατηγορούν τους χριστιανούς ότι υποστήριξαν τον στρατό προκειμένου να ανατραπεί ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μόχαμέντ Μόρσι.