Θρίαμβος Πανθρακικού στη λεωφόρο με 2 – 1

Παρά την εναγώνια προσπάθεια των πρασίνων για να κατακτήσουν το τρίποντο μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών, ο Πανθρακικός στάθηκε μπροστά του και του έκοψε κάθε τέτοιου είδους σκέψη.

Οι Θρακιώτες προσπάθησαν από την αρχή να θωρακίσουν τα μετόπισθεν, παίζοντας με τρεις αμυντικούς.

Η συμπαγής διάταξη των φιλοξενουμένων αφενός δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να περάσουν στην περιοχή, αφετέρου απέδωσε καρπούς, καθώς στο 18ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Πανθρακικό. Μετά από σέντρα του Ντιόγκο από αριστερά, εξαιρετική κεφαλιά του Ζεκίνια, η μπάλα κατέληξε στη γωνία του Καπίνο, κάνοντας το 0 – 1 για την ομάδα του.

Οι πράσινοι αμέσως μετά το γκολ έδειξαν να τα έχουν χαμένα, ευρισκόμενοι πλέον σε μειονεκτική θέση και προσπαθώντας να γυρίσουν το παιχνίδι. Όσες φορές αποπειράθηκαν να αναπτυχθούν από τα δύο άκρα μπαίνουν πιο εύκολα στην περιοχή του Σέρεμετ. Όταν προσπαθούσαν να το κάνουν από τον άξονα, τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για εκείνους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκο, ο οποίος μπορεί να είχε δοκάρι με τον Κάσες στο 51', αλλά λίγο αργότερα ο Φιγκερόα στο 67ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από κόντρες έξω από την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντίνο, ο οποίος με το δεύτερο φετινό του γκολ λύτρωσε την ομάδα του.

Τα άσχημα μαντάτα όμως δεν άργησαν να έρθουν για τους πράσινους, όταν σημειώθηκε και το δεύτερο γκολ στο 75' για τους Θρακιώτες. Ο Κάσες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καπίνο πραγματοποίησε έξοδο και ο Ρομέου πήρε την κεφαλιά, παγώνοντας και πάλι τη Λεωφόρο, αφήνοντας μία πικρή γεύση στους χιλιάδες φίλους της αθηναϊκής ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Αποτελέσματα και βαθμολογία της Superleague