Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις εκπαιδευτών σε ΙΕΚ και ΣΕΚ

Έως σήμερα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για εργασία στα δημόσια ΙΕΚ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μια αίτηση ανά διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης και ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα καλύψουν διδακτικές ανάγκες (θεωρητικών, εργαστηριακών, μικτών) για την περίοδο 2013-2014 και θα προσληφθούν με το καθεστώς του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω πρόσκληση οι υποψήφιοι προσκαλούνται να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που παρέχεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ www.gsae.edu.gr και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ www.inedivim.gr στο σύνδεσμο http://iekteachers.sch.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας αρχομένης από την ανάρτηση της και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 17/10/2013 έως και το Σάββατο 19/10/2013. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω ηλεκτρονική μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή με fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. Οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν μία αίτηση ανά Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, ανά ειδικότητα, ανά κατηγορία εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιώτες καθώς και οι με οποιανδήποτε σχέση εργασίας απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα, που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι εκπαιδευτές περιγράφονται στο αναρτημένο προσοντολόγιο που επισυνάπτεται στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτών ενηλίκων. Η αίτηση υποψηφιότητας επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986, η παράβαση του οποίου επάγεται τις συνέπειες του νόμου. Η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση - δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ.4 Ν. 1599/1986).

Μοριοδότηση

Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σύμφωνα με την αίτησή τους σε αξιολογικό πίνακα κατάταξης, ανά Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, σύμφωνα με την ειδικότητά τους και την κατηγορία εκπαίδευσης, τα κριτήρια και τη μοριοδότηση τους όπως αυτά ορίζονται στη με αριθμ. πρωτ. 11869/16-10-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ακολουθεί πίνακας με τα μοριοδοτούμενα κριτήρια προηγούμενων ετών για να έχουν μια εικόνα οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί:

 

 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

 

1.1.ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ (συνυπολογιζόµενα αθροιστικά)

 

30

α1. Πτυχίο Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης σχετικό µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων.

18

α2. Πτυχίο Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης συναφές (ίδιας επιστηµονικής κατεύθυνσης) µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων (µοριοδοτείται µόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει σχετικό πτυχίο αλλά υπάρχει σχετικό Μεταπτυχιακό ή και ∆ιδακτορικό στο αιτούµενο αντικείµενο διδασκαλίας και εφόσον το πτυχίο αυτό βρίσκεται στη σειρά αναθέσεων διδασκαλίας του προσοντολογίου*.

8

α3. Πτυχίο Ανώτερης Κρατικής Σχολής (Ωδείο, ∆ραµατικής Τέχνης κ.λπ.)(προσµετράται και υπολογίζεται όπου απαιτείται από το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενωνειδικοτήτων)

6

α4. ∆ίπλωµα ΙΕΚ & Πτυχία Β/θµιας (Τ.Ε. & ∆.Ε.) σχετικό µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων

Υπολογίζεται όταν δεν υπάρχει σχετικό πτυχίο Γ΄θµιας εκπαίδευσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν συνυπολογίζεται στη µοριοδότηση του υποψηφίου).

3

β. Μεταπτυχιακό σχετικό µε το αντικείµενο των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων

5

γ. ∆ιδακτορικό σχετικό µε το αντικείµενο των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων

7

1.2. ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

9

α. Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

β.∆ιδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

4

5

1.3. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (Από δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης)

4

Α) Στο αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων

(0,25 µόριο ανά 25ωρο**, µε µέγιστο αριθµό µορίων 2.

∆ΕΝ µοριοδοτείται επιµόρφωση διάρκειας µικρότερης των 25 ωρών)**

2

Β) Στην Επαγγελµατική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων

(0,5 µόριο ανά 25ωρο**, µε µέγιστο αριθµό µορίων 2.

∆ΕΝ µοριοδοτείται επιµόρφωση διάρκειας µικρότερης των 25 ωρών)**

2

2. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Μόρια 35)

2.1. ΔΙ∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ.
Παρεχόµενη Εκπαίδευση ή Κατάρτιση σχετική µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων στα ΙΕΚ
(1 µόριο ανά 28ωρο, µε µέγιστο αριθµό µορίων 8)

8

2.2. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική µε το µάθηµα των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων ανεξαρτήτως δοµής εκπαίδευσης (από Β/θµια και άνω) (όπου το µάθηµα είναι ακριβώς το ίδιο ως τίτλος )
(0,25 µόριο ανά 28ωρο, µε µέγιστο αριθµό µορίων 4)

4

2.3. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε δοµές της τυπικής Εκπαίδευσης (Αναγωγή σχετικά µε το Φ.Ε.Κ.2844τ.Β΄/23-10-2012) Παρεχόµενη Εκπαίδευση σε Α/θµια, Β/θµια, Γ/θµια
(1 µόριο ανά έτος για Γ/θµια µέχρι 6 έτη)
(1 µόριο ανά έτος για Β/θµια µέχρι 7 έτη)
(0.5 µόριο ανά έτος για Α/θµια, εκτός Ειδικοτήτων Εκπαιδευτών σχετικών µε την Ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής και Α.Μ.Ε.Α., όπου 1 µόριο ανά έτος µέχρι 5 έτη)

6
7
5

2.4. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε άλλα προγράµµατα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης- Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Επαγγελµατικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ. κ.λπ.) (1 µόριο ανά 50ωρο, µε µέγιστο αριθµό µορίων 5)

5

3. ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Μόρια 8)

Εργασιακή εµπειρία σχετική µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων
(1 µόριο ανά έτος εργασίας, µε µέγιστο αριθµό µορίων 8). 8
(Απαραίτητα τα αποδεικτικά, συµβάσεις, Α.Π.Υ., Α.Ε.∆. και όποιο άλλο έγκυρο αποδεικτικό που να πιστοποιεί την πλήρη, µερική ή άλλου τύπου απασχόληση. Ο υποψήφιος
µοριοδοτείται αναλογικά, µε βάση την πλήρη απασχόληση).

8

4. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (Μόρια 6)

4.1. ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σύµφωνα µε την προβλεπόµενη από το ΑΣΕΠ πιστοποίηση)
Καλή γνώση (επίπεδο Β2)
Πολύ καλή γνώση (επίπεδο C1)
Άριστη γνώση (επίπεδο C2)

3
1
2
3

4.2. ΓΝΩΣΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ (ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ) (σύµφωνα µε την από ΑΣΕΠ προβλεπόµενη πιστοποίηση)

3

Πιστοποίηση ΑΣΕΠ

3

Οι πτυχιούχοι ξένων γλωσσών ∆ΕΝ µοριοδοτούνται στην κατηγορία αυτή για τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν ήδη προσµετρηθεί στην κατηγορία 1.1. Τυπική Εκπαίδευση.
Οι πτυχιούχοι πληροφορικής ∆ΕΝ µοριοδοτούνται στην κατηγορία αυτή για τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν ήδη προσµετρηθεί στην κατηγορία 1.1. Τυπική Εκπαίδευση

5.1. ΑΝΕΡΓΙΑ
Υπολογίζεται αποδεδειγµένος χρόνος συνεχούς ανεργίας, µεγαλύτερος των 4 µηνών (µε βεβαίωση του ΟΑΕ∆).
Μοριοδοτούνται µε µία (1) µονάδα οι τέσσερις µήνες συνεχούς ανεργίας και µε µία (1)
µονάδα ανά µήνα συνεχούς ανεργίας, άνω των τεσσάρων µηνών, µε ανώτατο όριο τα 8
µόρια.

8

ΣΥΝΟΛΟ 100

5.2. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ Ή ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (γονείς και τέκνα) 5% Μέλη µονογονεϊκών οικογενειών (γονέας και τέκνα) 10%
(Απαραίτητα τα έγκυρα πιστοποιητικά από τους αρµόδιους φορείς τα οποία να βρίσκονται σε ισχύ)

5.3. Α.Μ.Ε.Α. 10%
(Απαραίτητα τα έγκυρα πιστοποιητικά από τους αρµόδιους φορείς τα οποία να βρίσκονται σε ισχύ)

Στους υποψήφιους µε τα χαρακτηριστικά των κατηγοριών 5.2 & 5.3 προστίθενται µόρια ως ποσοστό επί του συνόλου των µορίων που έχουν συγκεντρώσει και µέχρι 15%.;

Β. ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ

22

1. ΣΠΟΥ∆ΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

10

Εµπειροτέχνες (σε αντικείµενο διδασκαλίας σχετικό µε τις προκηρυσσόµενες ειδικότητες, για τα εργαστηριακά µαθήµατα, ως προσόν στην περίπτωση µη κατοχής τυπικών προσόντων ∆ιπλώµατος ΙΕΚ , Πτυχίου Β/θµιας (Τ.Ε. ή ∆.Ε.) πτυχίου Γ/θµιας, µεταπτυχιακού, διδακτορικού) ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥ∆ΩΝ µε αποδεδειγµένη επαγγελµατική εµπειρία τουλάχιστον 5 ετών τα τελευταία 10 έτη (απαραίτητη προϋπόθεση)
(1 µόριο ανά έτος εργασίας, µε µέγιστο αριθµό µορίων 10)

10

2. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

8

2.1. ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σχετική µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ. (απαραίτητη προϋπόθεση)
Παρεχόµενη στη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων ή Επαγγελµατική Κατάρτιση – Μη τυπική Εκπαίδευση σχετική µε το αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων (µε ελάχιστο αριθµό διδακτικής εµπειρίας 150 ώρες, προσµετράται 1 µόριο ανά 50ωρο και επιπλέον των 150 ωρών προσµετράται 0,5 µόριο ανά 25ωρο µε µέγιστο αριθµό µορίων 8)

8

2.2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (Από δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης)
Απαραίτητη σε περίπτωση έλλειψης ∆ιδακτικής Εµπειρίας

4

Α) Στο αντικείµενο διδασκαλίας των προκηρυσσόµενων ειδικοτήτων
(µε ελάχιστο αριθµό ωρών επιµόρφωσης 250 ώρες, προσµετράται 0,5 µόριο ανά 50ωρο και επιπλέον των 250 ωρών προσµετράται 0,25 µόριο ανά 25ωρο µε µέγιστο αριθµό µορίων 3. ∆ΕΝ µοριοδοτείται επιµόρφωση διάρκειας µικρότερης των 25 ωρών)**.

3

Β) Εκτός αντικειµένου διδασκαλίας, επιµόρφωση στην Επαγγελµατική Κατάρτιση ή τη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων (0,25 µόριο ανά 50ωρο, µε µέγιστο 200 ώρες. ∆ΕΝ µοριοδοτείται επιµόρφωση διάρκειας µικρότερης των 25 ωρών)**.

1

Πληροφορίες

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των στοιχείων που δηλώνονται στο ανωτέρω αναφερόμενο ειδικό πληροφοριακό σύστημα και περιγράφονται αναλυτικότερα στις κείμενες διατάξεις και στο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ, καθώς και το αντίγραφο της αίτησης πρέπει να κατατεθούν και εγγράφως από όσους επιλεγούν και κληθούν, με ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να αναλάβουν υπηρεσία και καθήκοντα στο αντίστοιχο ΙΕΚ ή ΣΕΚ που θα επιλεγούν. Με ευθύνη του οικείου Διευθυντή πραγματοποιείται ο έλεγχος της γνησιότητας των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η ταυτοποίηση τους. Εν συνεχεία τα δικαιολογητικά και η αντίστοιχη σύμβαση έργου αποστέλλονται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Για την παροχή πληροφοριών και την υποβοήθησή σας μπορείτε να συμβουλεύεστε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ειδικού πληροφοριακού συστήματος καθώς και να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2131311696 & 2131311635 & 2131311626.

Ειδικότητες ανά ΙΕΚ και ΣΕΚ

Στους ακόλουθους συνδέσουμε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις ειδικότητες ανά ΙΕΚ και ΣΕΚ:

Πατήστε εδώ για να δείτε τα Δημόσια ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ των Διευθύνσεων Δια Βίου Μάθησης της χώρας.
Πατήστε εδώ για να δείτε τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ.
Πατήστε εδώ για να δείτε τις ειδικότητες των ΣΕΚ.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα Συνεχιζόμενα Τμήματα-Ειδικότητες ΔΙΕΚ 2013-14.