Πούλησαν το παιδί τους για ένα iPhone

Την απίστευτη είδηση ότι ένα νεαρό ζευγάρι "πούλησε" την μικρή κόρη του για να αγοράσει με το αντίτιμο ένα iPhone, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι δημοσίευσε αγγελία στο Διαδίκτυο στην οποία ζητούσαν 30.000 γιούαν (3.600 ευρώ) ως αντίτιμο για το παιδί. 

Κατόπιν, οι νεαροί γονείς αγόρασαν το iPhone, ακριβά αθλητικά παπούτσια και άλλα καταναλωτικά είδη.

Η αστυνομία συνέλαβε το νεαρό ζευγάρι με την κατηγορία ότι πρότειναν μέσω του Διαδικτύου την υιοθεσία της κόρης τους έναντι αμοιβής και ότι προέβησαν στην συναλλαγή. 

Από την πλευρά τους, οι γονείς υποστήριξαν  ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη διότι ήθελαν η κόρη τους να έχει καλύτερη ζωή και επειδή είχαν ήδη ένα παιδί.

Το εμπόριο παιδιών και γυναικών συνεχίζει να είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο στην Κίνα, τόσο λόγω της περιοριστικής πολιτικής του ενός παιδιού ανά ζεύγος, όσο και εξαιτίας της δημογραφικής ανισορροπίας των δύο φύλων.

Επίσης, στην Κίνα παρατηρούνται συχνά φαινόμενα πώλησης ανθρωπίνων οργάνων οικειοθελώς από -νεαρούς κυρίως- που επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν τα τελευταία τεχνολογικά μοντέλα σε έξυπνα κινητά και tablets.