Στουρνάρας προς την τρόικα: Μην υποτιμάτε τις προσπάθειες των Ελλήνων

Σαφείς αιχμές κατά της τρόικας άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο.

“Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας συνεχίζεται κανονικά”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνηση “δεν μπορεί να αποδεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην οικονομία, όπως στις επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads κλπ”.

Η δήλωση αυτή εκλαμβάνεται ως έμμεση “απάντηση” στο αίτημα της τρόικας για νέα εισπρακτικά μέτρα, που η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει πάση θυσία, αφενός επειδή εκτιμά πως δεν είναι απαραίτητα, αφετέρου επειδή φοβάται πως μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή κοινωνική αναταραχή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάριζε κατηγορηματικά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ότι "περιθώρια για πρόσθετα οριζόντια μέτρα δεν μπορούν να υπάρξουν αυτή τη στιγμή", ενώ ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από την τρόικα για περισσότερες απολύσεις από αυτές που είχαν συμφωνηθεί.