Κλείδωσαν επιθεωρητές του υπ. Υγείας για να μην κάνουν έλεγχο

Ένταση επικρατεί από το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείδωσαν δύο επόπτες του υπουργείου Υγείας σε ένα δωμάτιο, προκειμένου να μην κάνουν ελέγχους.

Συγκεκριμένα, στο νησί έφτασε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, το οποίο πήγε για να πραγματοποιήσει έλεγχο στο νοσοκομείο, αλλά προπηλακίστηκε από συνδικαλιστές.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε πως θα διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

«"Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία", ανέφερε ο υπουργός.

"Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές", πρόσθεσε.