Ομπάμα: Η Αμερική είναι αξιόπιστη

Με την φράση "η πρώτη χρεωκοπία που απείλησε τις ΗΠΑ σε 200 χρονιά, δεν θα συμβεί", άρχισε ο Μπαράκ Ομπάμα το διάγγελμα του , μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου για προσωρινή επαναλειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους, σήμερα το πρωί.  

Αφού έδωσε σε συγχαρητήρια σε Δημοκρατικούς και "υπεύθυνους" Ρεπουμπλικάνους, ο Ομπάμα τόνισε ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν νικητές, καθώς από το λουκέτο έγινε άσκοπη ζημιά στην οικονομία και τον αμερικανικό λαό.  

"Τα καλά νέα είναι ότι θα ξαναβρούμε την ισορροπία μας γιατί η Αμερική είναι αξιόπιστη" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Η χώρας μας είναι ο "θεμέλιος λίθος" της παγκόσμιας οικονομίας"  τόνισε ο Ομπάμα, σε μια προσπάθειά να καθησυχάσει τις παγκόσμιες αγορές και τους επενδυτές. 

Για άλλη μία φορά, ο Ομπάμα προέτρεψε το Κονγκρέσο να δράσει άμεσα ώστε να δοθεί οριστική λύση, παρουσιάζοντας τις επόμενες έξι εβδομάδες τις προτάσεις του προϋπολογισμού, σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. 

"Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που να ασχολείται περισσότερο με με τα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους Αμερικανούς,  παρά με  ιδεολογικές ανησυχίες" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και τόνισε ότι προϋπολογισμός, μεταναστευτικό και  αγροτική μεταρρύθμιση θα είναι οι στόχοι της κυβέρνησης πριν το τέλος του έτους. 

Ο Ομπάμα έκλεισε την ομιλία του με μια ενωτική φράση: "Είμαστε από διαφορετικά κόμματα αλλά είμαστε όλοι Αμερικάνοι. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε για να κάνουμε το καλύτερο για τον Αμερικανό λαό".

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε το πρωί το νομοσχέδιο που επιτρέπει την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους, το οποίο υπερψηφίστηκε στο "παρά πέντε" τόσο από τη Γερουσία, όσο και  τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

"Η επαναλειτουργία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει άμεσα. Μπορούμε πλέον να σηκώσουμε το πέπλο της αβεβαιότητας και της ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και τον αμερικανικό λαό. Ευελπιστώ ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο παρά πέντε. Πρέπει να ξεφύγουμε από την συνήθεια να κυβερνάμε δημιουργώντας κρίσεις", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αμερική άνοιξε!

 Την επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας

 Προσωρινή ήττα των Ρεπουμπλικανών στο δημοσιονομικό δράμα