Πέντε βασικοί κανόνες για τη συμπλήρωση του βιογραφικού

Πέρα από την προσωπική επαφή με τον υποψήφιο εργοδότη μας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη μιας επαγγελματικής γνωριμίας, ένα ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι στο παζλ της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι η κατάρτιση του βιογραφικού μας.

Στη συνέχεια θα δείτε πέντε βασικά βήματα, απαραίτητα για να δημιουργήσετε τη βιτρίνα της δουλειάς σας, προβάλοντας προσόντα, δυνατότητες, αλλά και επαγγελματικές βλέψεις.

Αναλυτικά:

  • Μάθε τι ακριβώς ψάχνει ο εργοδότης, στον οποίο απευθύνεσαι και στη συνέχεια φτιάξε ένα βιογραφικό που να ταιριάζει στις απαιτήσεις του.

     

  • Αυτός που βλέπει το βιογραφικό σου πρέπει να είναι σε θέση να καταλάβει εύκολα για ποιον έχεις εργαστεί και ποιο ήταν το αντικείμενο εργασίας σου.

 

  • Αποδειξε πόσο καλός υποψήφιος είσαι, προσθέτοντας στο βιογραφικό σου παραδείγματα με τα επιτεύγματα και τις δεξιότητες, καθώς και περιπτώσεις που χειρίστηκες με επιτυχία.

 

  • Έλεγξε προσεκτικά το βιογραφικό για τυχόν λάθη και βεβαιώσου ότι όσα γράφεις βγάζουν νόημα. Στη συνέχεια ζήτα από κάποιον να ρίξει μια δεύτερη ματιά.

     

  • Στείλε μια συνοδευτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό σου. Είναι μια καλή ευκαιρία να πείσεις τον υποψήφιο εργοδότη σου για τις δυνατότητες και την καταλληλότητά σου για τη θέση που διεκδικείς.