10 σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε μια υγιή σχέση!

Είσαστε πολύ ερωτευμένη με το σύντροφό σας και απολαμβάνετε τις στιγμές που μοιράζεστε μαζί του. Αναρωτιέστε εάν η σχέση σας έχει όλα αυτά που χρειάζεται για να είναι υγιής και ισορροπημένη;    

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη αποτελεί απαραίτητο συστατικό για μία υγιή σχέση. Δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Δεν πρέπει ποτέ να αναρωτιέστε και να ανησυχείτε για το εάν λέει όλη την αλήθεια ο σύντροφός σας. Πρέπει να υπάρχει πίστη αμφίδρομη και δυνατή.

Σεβασμός

Η αλληλοεκτίμηση είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε μία σχέση. Σίγουρα τα απαξιωτικά σχόλια και οι προσβολές είναι απαγορευτικά. Όταν υπάρχει αγάπη αποδέχεσαι τον άλλον και τον θαυμάζεις γι’αυτό ακριβώς που είναι.

Επικοινωνία

Ο διάλογος και η ήρεμη συζήτηση αποτελούν τη μοναδική λύση στις διαφορές και στα προβλήματα. Είναι τεράστιο λάθος σε τέτοιες περιπτώσεις να λειτουργείτε εν βρασμώ.

Ευελιξία

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής είναι εξαιρετικά γρήγοροι με αποτέλεσμα να απαιτείται προσαρμοστικότητα και ευελιξία και από τις δύο πλευρές, ειδικά όταν προκύπτουν αλλαγές στα δεδομένα. Π.χ Όταν ο ένας από τους δύο ξεκινάει μια απαιτητική δουλειά με δύσκολο ωράριο πρέπει να υπάρχει στήριξη και κατανόηση, όχι πίεση και γκρίνια.

Κοινά ενδιαφέροντα

Μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε και οι δύο, σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά.

Πρέπει ο καθένας να έχει χρόνο για τον εαυτό του

Όσο σημαντικό είναι να κάνετε πράγματα μαζί, άλλο τόσο σημαντικό είναι να αφιερώνει ο καθένας χρόνο για να κάνει πράγματα μόνος του. Δεν πρέπει ποτέ να χάνετε τον εαυτό σας μέσα στη σχέση σας. Υπήρχατε και πριν γνωρίσετε το σύντροφό σας. Τα ενδιαφέροντα που είχατε πρέπει να τα διατηρείτε για να παίρνετε ανάσες, που σίγουρα μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη σχέση.

Φίλοι και οικογένεια

Οι οικογενειακές και κοινωνικές επαφές είναι απαραίτητες για να μην υπάρχει πλήξη στη σχέση. Μην απομονώνεστε, να είσαστε ανοιχτοί σε εξόδους ή συγκεντρώσεις στο σπίτι.

Αμοιβαίες υποχωρήσεις

Ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος σε κάθε σχέση. Και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να υποχωρούν και να συμβιβάζονται για την επίτευξη του κοινού καλού.

Διαφωνίες με επιχειρήματα

Σε στιγμές έντασης είναι προτιμότερο να χαμηλώνετε τους τόνους και να στηρίζετε τη θέση σας με επιχειρήματα. Πρέπει ο ένας να ακούει αυτά που έχει ο άλλος να του πει. Πρέπει επίσης να προσπαθεί να μπει λίγο στη θέση του για να τον καταλάβει.

Αλληλοεκτίμηση

Κανένας δεν είναι δεδομένος. Μη διστάζετε να εκφράζετε στο σύντροφό σας τα συναισθήματά σας. Είναι όμορφο να δείχνετε την αγάπη σας με όποιον τρόπο σας ταιριάζει...